tiistai 25. elokuuta 2015

6. Huh helteitä!


Kelit olleet lämpöisiä ja niin on energiataso ainakin ratsastajalla ollut sen mukainen... Karkki kyllä on jaksanut tavalliseen tapaan työskennellä, mutta noin muuten tuntuu rauhoittuneen huomattavasti. Liekö helteet vai muuten vaan tasaantunut?

Erään vapaapäivän/kevyen päivän kunniaksi menimme paahteelta piiloon maneesiin. Juoksutin Karkkia muutaman kierroksen ja puuhastelimme muuten vaan kaikenlaisia maastakäsin juttuja. Annoin Karkille myös tilaisuuden olla vapaana yksin maneesissa, mutta ei se ainakaan tällä kertaa ottanut iloa irti. Karkkihan asuu pihatossa laumassa melkein kymmenen muun hevosen kanssa, joten päivittäin sen tulee varmasti temmellettyä sen verran, että ei virtaa pääse kertymään turhaan. Siksi epäilen etten saanut tyylinäytteitä vauhdikkaammasta liikkumisesta, vaikka olin kamerankin kanssa oikein varautunut :D


Kuitenkin Karkki on ollut erittäin hyvä lähiaikoina ratsastaa, olemme löytäneet uutta tuntumaa etenkin vaikeisiin väistöihin ja avotaivutuksiin, sekä laukannostot alkavat tulla jo käynnistäkin! Lisäksi olemme ottaneet ensiaskeleita yksin maastoilemiseen. Aikoina, jolloin tallilla on muutakin väkeä (ottamassa mahdollinen yksin kotiin tuleva hevonen kiinni) olemme käyneet lähinnä loppukäynneillä viereisessä metsässä. Alkuun meillä oli hieman vaikeuksia päästä pihasta poistumaan ilman, että edessä kulki toinen hevonen, mutta nyt sekin on alkanut sujumaan melko sujuvasti. Itse tallipihan läpi ratsastaminen tuntuu olevan se vaikein ja pelottavin asia, metsässä Karkki jo pääsee rentoutumaankin.

Jos mä vielä torkut ennen töihin lähtöä?
Lisäksi meillä olisi tiedossa olisi ensimmäiset estekisat tulevana sunnuntaina! Kyseessä pienehköt seurakisat lähitallilla, niistä lienee helppo aloittaa pienten esteiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti