lauantai 19. syyskuuta 2015

10. Syksy saapuu

Hetkeen en ole päivittänyt, joten kerrataampa viimeaikojen kuulumiset. Kilpailuiden jälkeen vietimme pari viikkoa hyppytaukoa, ja palasimme sorvin ääreen tällä viikolla taas Jarin valmennuksen merkeissä. Näinkin lyhyen tauon jälkeen alkuun piti taas hakea sujuvuutta hyppyihin ja eritoten pyrin keskittymään omaan asentoon ja siihen, etten heitä ohjia pois. Tämä on yllättävän vaikeaa, sillä hypyissä Karkki vetää päänsä melko voimakkaasti alaspäin, joten ohjat helposti pääsevät luistamaan otteesta. Noh, harjoittelu tekee mestarin eli ensi viikon valmennusta odotellessa.

Lisäksi olen pyrkinyt lisäämään maastoilun määrää. Kävelyreissuja on tehty loppukäynneiksi ja muutenkin, seurana ratsun uraa aloitteleva 3-vuotias suokkitamma. Vauhdikkaampia reissujakin on mahtunut mukaan sitten vähän isommalla porukalla. Esimerkiksi suomenhevosen päivänä olimme kahden tunnin maastoretkellä, jossa oli mukana ratsastuskoulunkin asiakkaita.

Tulevaisuudessa käyntimaastoja (jotka ristimme "kuntomaastoiksi") olisi tarkoitus tehdä säännöllisesti noin kerran viikkon tallin nuorten ja yhden kuntoutettavan hevosen kanssa. Nuorelle hevoselle, jolla on hieman löysät takapolvet kuten Karkilla, on erittäin tervetullutta liikuntaa kävellä maastossa ja metsissä vaihtelevassa maastossa. Hyvää pitäisi tehdä mielelle ja kropalle, myös ratsastajan :)

Maneesiakin on täytynyt alkaa kelien puolesta kuluttamaan hieman useammin sateita vältellessä. Mukavaa maneesissa ratsastamisessa on, että saa peilistä vilkuiltua menoa aina välillä. Helpottaa huomattavasti esimerkiksi väistöjen ja avotaivutusten kanssa. Väistöistä puheenollen Karkki on vihdoin alkanut ottamaan hyviä askeleita raviväistöissä, jotka ovat sille olleet melko vaikeita. Vielä huomaan selkeää puolieroa; vasemman pohkeen väistäminen tuntuu huomattavasti helpommalta.

Loppuun kännykkälaatuista kuvamateriaalia parilta viime viikolta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti