keskiviikko 2. syyskuuta 2015

8. Ensimmäiset estekilpailut

30.8. Kävimme Alaspään ratsastuskeskuksella hyppäämässä Karkin elämän ensimmäiset estekilpailut. Tämän vuoksi olin ajatellut, että aloitetaan jostain varmasti helposta ja mukavasta jotta saadaan hyviä kokemuksia; luokkakorkeuksiksi valikoitui siis 50cm ja 70cm.

Lastausharjoittelua toki myös saimme, sitäkään ei turhan paljoa ole tullut tässä tehtyä. Mutta ylpeä sai pikkuhepastaan olla kun se käveli koppiin melkein suoraa leivällä houkutellen ja pienellä tuuppauksella takapuolesta :) Itse kilpailupaikalla Karkki oli odotettua asiallisempi. Mitä nyt hieman kavereille hirnuili, mutta rauhoittui ja rentoutui veryttelyssä ennätysajassa.

Muutama veryttelyhyppy alle ja radalle. Tässä vaiheessa Karkki sitten jännittyikin, kun joutui yksin uuteen maisemaan. 50cm luokassa tuli kielto heti ensimmäiselle esteelle. Väärän väriset puomit ilmeisesti tai sitten se esteen takana ollut lätäkkö ei houkutellut. Toisella lähestymisellä hyppy yli ja sellaisella ilmavaralla ettei kuski ollut varautunut, ja tulla tupsahti maankamaralle (onneksi ei sentään siihen lätäkköön..). Siinä sitten ajatellessa että näinkö se meidän estekilpailu-ura alkaa keräsin ajatuksia seuraavaa luokkaa varten.

70cm radalle mentäessä yritn korjata virheeni. Kiertelimme radalla ravissa hieman kauemmin ja näytin Karkille paikkoja jotta se hieman rentoutuisi ennen rataa. Saattoi olla että sen vuoksi ensimmäinen rata ei onnistunut, kun en edes tajunnut näyttää hevoselle kenttää että mihin sitä on oikein tultu.. Tämä kuitenkin ilmeisesti toimi, sillä perusradan hyppäsimme virheettä! Näin pitkälle en alunperin ollut ajatellut edes pääseväni, joten tämä jo itsessään oli pelkkää voittoa. Uusinnan ensimmäiselle esteelle tuli jälleen kielto, tosin melko ymmärrettävästä syystä. Esteessä oli lankku, jollaisen yli Karkki ei aikaisemmin ollutkaan vielä hypännyt. Tästä toisella yrittämällä helposti yli ja seuraavan okserin etupuomi alas ja maaliin.

Mutta voinko onnellisempi olla! Päästiin maaliin ja rata oli kokonaisuudessaan hyvä ja pienet virheet sallittakoon tässä tilanteessa. Loppupeleissä jäi hyvä maku suuhun, vaikka 50cm jälkeen ajattelinkin että tämähän on ihan katastrofi koko päivä ja ehkä olen vaan ikuinen koulujyystäjä. Nyt jo kalenteria tähyillen, josko vielä tälle vuodelle saisi toiset ja ehkä kolmannetkin kilpailut esteiden parissa.

Kuvaajaa ei valitettavasti ollut matkassa, mutta tässä lohdutukseksi maisemia siitä, mistä aamulla Karkin kävin hakemassa. Kunhan ensin löysin sen yksin laitumen perimmäisestä nurkasta kaiken tuon sumun keskeltä 10min rinkiä käveltyäni.4 kommenttia:

 1. Ajattelitko tulla RiRan kisoihin 5.9? :) Aivan ihanan näkönen tamma sulla ja näköjään samalla paikkakunnallakin asutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Upea suokki sullakin näyttäis olevan omistuksessa, ja tallilla jossa vielä alkukesästä kävin vuokrahevosta ratsastamassa! :) Kyseisen viikonlopun olen valitettavasti suomenhevosten kunkkareissa, joten ne kisat jää välistä..

   Poista
 2. Noh varmasti tullaan vielä törmäämään joissain kisoissa! :)

  VastaaPoista