sunnuntai 6. syyskuuta 2015

9. Vierailijoita ja istunnan korjausta

Olin sopinut erään ystäväni kanssa, että tämä tulisi ratsastamaan Karkilla. Tämä siksi, koska ajattelin että olisi kiva nähdä joku osaava ratsastaja Karkin selässä, ja noin muutenkin nähdä miten hevonen liikkuu kun ei sieltä selästä kyseistä havaintoa kykene kunnolla tekemään vaikka kuinka vilkuilisi maneesin peileistä. Lisäksi tällä ystävällä on nuorista hevosista huomattavasti enemmän kokemusta kuin itselläni, joten oli kiva saada havaintoja ja vinkkejä tulevaisuutta varten.

Samalla reissulla omat isovanhempani olivat alkuun ihastelemassa Karkkia. Tallilla he ovatkin olleet viimeksi joskus kun olen ollut reilu 10-vuotias, ja ollut hoitamassa ensimmäistä hoitoponiani. Mukavaa että he ovat vieläkin yhtä kiinnostuneita ja innostuneita minun harrastuksestani.


Alkuveryttelin Karkin itse, ja vieraileva tähti Minna auttoi samalla minua korjaamaan omaa istuntaani. Minulla nimittäin helposti jalka painuu eteen hevosen kainaloa kohti ravissa, ja keventäessä jalka ei meinaa pysyä millään paikoillaan. Lisäksi minun varpaankärjet osoittavat liiankin usein sivuille päin. Tämän asentovirheen korjaaminen tuntuikin lievästi sanottuna mahdottomalta, ja jo muutaman minuutin ähkimisen jälkeen olin aivan puhki. Ikävä tuli koulusatulaa, jota emme tällähetkellä omista. Noh, harjoittelu tekee mestarin, eli opit mielessä kohti parempaa istumista ja vaikuttamista! Ja toivottavasti saan joskus sen koulusatulankin ostettua :DMutta oli ilo katsoa vierestä oman hevosen liikkumista, eikä se nyt pöllömmältä näytä. Minnan avulla saatiin muutama perusongelma hahmotettua. Varsinkin oikeassa kierroksessa kääntyessä Karkin ulkolapa puskee todella herkästi ulospäin, joten erilaiset vasta-asetus ym. harjoitteet ovat paikoillaan esimerkiksi ympyrällä. Vasemmalle puolestaan Karkki ei taivu juurikaan, joten siinä toinen asia johon tulevaisuudessa keskittyä. Ja aivan perusteisiin kun palataan, täytyy muistaa että jatkuva eteenpäinpyrkimys säilyy. Karkilla on varsinkin ratsastuksen alkuun tapana jäädä herkästi pohkeen taakse, jos ei ole tarkkana. Tämän vuoksi ensimmäiset laukannostot jäävät helposti vain yritykseksi, joten riittävä eteenpäinpyrkimys ja superhuolellinen valmistelu ovat avainsanoja. Niinkuin varmasti minkä tahansa nuoren ratsastamisessa. Nuori hevonen opettaa ratsastajalleenkin ilahduttavan paljon siitä, kuinka ratsastuksen täytyy olla mahdollisimman selkeää ja apuja käyttää yksi kerrallaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti