tiistai 13. lokakuuta 2015

13. Nollia ja ekoja kertoja

Viime viikonloppuna olimme Karkin kanssa toisissa estekisoissamme. Aamulla matkasimme lähiseudulle seuramme estemestaruuksiin, joissa me starttasimme minimestaruutta eli 60cm, sekä 80cm luokkakorkeuden. Sunnuntai vietettiin maastoilun merkeissä ja klipperin laulantaa kuunnellessa.

Kisareissu vei melkein koko päivän. Kyydissä oli meillä myös toinen ratsu, joka starttasi isommassakin luokassa joten kisapaikalla tuli vietettyä aikaa useampi tunti. Aamulla ehdimme juuri sopivasti paikalle niin, että pääsin kävelemään 60cm radan. Ennen omaa suoritusta startteja oli jokunen, ja veryttelyt olivat ryhmittäin maneesissa, joten meille jäi ruhtinaallisesti aikaa katsoa muutamien ensimmäisten suoritukset ja sitten rauhassa purkaa Karkki ja kävellä ennen omaa veryttelyryhmää. 

Karkki ja Varpu matkustaa!

Karkki oli tapansa mukaan vieraaseen paikkaan joutuessaan täpinöissään ja pörheänä kun mikä. Yllättävän rennosti se kuitenkin suhtautui maneesiin jossa kilpailut pidettiin. Laukkaaminen on tässä pörhellyksen tilassa Karkille kovin hauska asia, ainakin se keksii nostoissa pukittelun, josta sainkin taidonnäytteitä useampaan otteeseen. Muutenkin Karkilla oli eteenpäinpyrkimystä huomattavasti enemmän. Kaiken tämän keskellä Karkkia ei kuitenkaan esteet ja kukkaset häirinneet vaan hypyt sujuivat kyttäilemättä.

60cm rata itsessään suoriutui virheettä maaliin asti, ja melko vauhdikkaasti! Kuskikin täpinöissään unohti välillä ratsastaa ja muutama hyppy ajautui huonoihin ponnistuksiin, mutta tuo otus on jaloistaan niin vikkelä että puomit pysyivät kannattimilla. Ensimmäinen rata olikin sen verran vauhdikas, että se riitti myös sijoitukseen! Kolmas sija se sieltä pamahti, aivan odottamatta. Päästiin taas harjoittelemaan palkintojenjaossa käyttäytymistä siis :) Tällä kertaa se oli Karkista huomattavasti vaikeampaa, koska paikallaan pysyminen oli suorastaan mahdoton tehtävä...

Alunperin olin ajatellut, että ehkä jätän 80cm starttaamatta ettei vaan tule huonoa kokemusta, mutta ensimmäinen rata sujui niin hyvin että päätin toisenkin startin olevan hyvä asia. Syy, miksi mietin 80cm luokassa ratsastamista oli se, että maneesissa olimme hypänneet edellisen päivän valmennuksen, joka ei niin hyvin sujunut. Lisäksi tuo valmennus oli ensimmäinen kerta, kun Karkki ylipäätään hyppää maneesissa. Ja kilpailupaikan maneesi oli vielä pienempi kuin oma, joten pelkäsin että meillä loppuu tila kesken. Toinen syy oli se, että Karkki eikä ratsastajakaan ole koskaan elämässään 80 korkeudella startannut, ehkä pientä rimakauhun poikasta siis ilmassa :D Rataa kävellessä kuitenkin totesin, että tällaisia me kuitenkin hypätään valmennuksissa ja isompiakin, ja radan tiet olivat melko ystävällisiä (ts. ei supertiukkoja mutkia), joten hyvillä mielin lähdin starttiin.

Itse 80 rata sujui melkein paremmin kuin 60! Olin itse ehkä jo suurimmasta jännityksestäni päässyt, ja pystyin ratsastamaan radan paljon huolellisemmin ja suunnitelmallisemmin. Lopputuloksena tästäkin radasta nollat! Aikakaan ei ollut huono, olimme järjestyksessä 3/8, joten ensimmäisiä ei sijoittuneita!

Ai että olen ylpeä tuosta pikkuhepasta. Se tuntui tietävän että nyt ollaan kisoissa ja nauttivan hyppäämisestä. Muistoksi jäi siis hyvät suoritukset ja varmuus siitä, että uskalletaan sitä 80 startata jatkossakin.Sunnuntaina toinen viikonloppuun mahtunut eka kerta (hevosen ja omistajan), nimittäin klippaus! Ikinä en ole aikaisemmin klipperiä käytellyt, mutta nyt oli käsillä useampikin harjoituskappale. Karkki suhtautui ihailtavasti ensimmäiseen klippaukseensa. Ääni oli se kaikkein jännittävin juttu, mutta apurin (herkkutädin) avustuksella saatiin jonkinnäköinen modifioitu loimiklippauskuvio taiteiltua. Karkki onkin kasvattanut jo karvaa todenteolla. Lisäksi se on kova hikoilemaan, joten nyt säiden kylmetessä oli ajankohtaista helpottaa karvaturrin hikoilua. Lopputulos oli noin ihan siedettävä ensimmäiseksi klippaukseksi ikinä, toki jälkeenpäin työnsä tulosta kun katseli niin huomasi monta parannusehdotusta seuraavalle kerralle :D

Karkki ihmettelee vempainta

"Kaunis" lopputulos

3 kommenttia:

  1. Hei ootteko tulossa Saajan tallin kisoihin tulevana lauantaina? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten oltaiskin tulossa (koska kotitalli ja kaikkea), mutta ei edellisen illan pikkujoulujen takia jää välistä :/

      Poista