keskiviikko 18. lokakuuta 2017

34. Paluu menneisyyteen

Täytyypä ihan kehaista itseään. Onneksi aloitin tämänkin blogin kirjoittamisen silloin Karkin ostaessa.  Nyt tosin vuoteen ei ole runosuoni kukkinut, ja puolivahingossa ajauduin takaisin blogin pariin lukemaan vanhoja postauksia ja katselemaan kuvia ja videoita. Niin palkitsevaa lukea tarinaa taaksepäin ja muistella menneitä, ja ajatella taas kuinka pitkälle ollaan siitä tultu kun reilu kaksi vuotta sitten ostin tuon rääpäleponin.

Jotta voin taas kahden vuoden kuluttua palata blogin pariin katsomaan miten aika on meitä kohdellut, päätin tehdä taas pienen koosteen menneestä vuodestamme. Ja ehkä (ISO ehkä) tästä aktivoidun kirjoittelemaan useamminkin. Tai sitten palaan aiheen äärelle taas vuoden vierähdettyä. Tyylinsä kullakin pitää päiväkirjaa.

Mennyt vuosi on ollut kaikkiaan tapahtumarikas monella tapaa. Fiilikset hevosenomistajuudesta ja nimenomaa Karkinkin omistamisesta ovat vaihdelleet nollasta sataan. On ollut hetkiä, kun olen ajatellut laittaa sen myyntiin ja ostaa astetta tykimmän pelin alle. Ja sitten on niitä hetkiä kuten juuri nyt, että en luopuisi tuosta riiviöstä sitten millään (paitsi jos hinnasta sovitaan...).  Vaihtelevat fiilikset ehkä kuuluukin hevosenomistajuuteen, aina ei voi olla yhtä ruusuilla tanssimista ja nousukiitoa tämäkään harrastaminen jos sitä yhtään puolitosissaan tekee. 

Kauden keskityimme pääasiassa esteratsastamiseen, sillä loppukesästä meillä häämötti kasvattajakilpailuun osallistuminen, jossa päätin osallistua vain esteratsastukseen. Treeni kulki alkutalven melko hyvin, yhdet koulukisat oman tallin maneesissa karautettiin melko huonolla menestyksellä. Karkki nimittäin meni täysin vati nurin siitä että omassa maneesissa tapahtuu jotain jännittävää ja ihan yksin siellä pitäisi keskittyneesti pötkiä; lopputuloksena komeat pukkisarjat ja kuski miltei hiekkaa maistelemaan. Tad-ah, tämä saatiin videollekkin. Alla siis kaksi superjännittyneen hevosen suorittamaa koulurataa jotka päästiin kuitenkin kunnialla maaliin.

Tämän jälkeen tiukkaa estetreeniä ja estelähtöjä läpi kesän. Kisat sujuivat nousujohteisesti ja rusetteja saatiin tuotua kotiin kiitettävää tahtia. Pääasiassa hypättiin 90cm ratoja, metriäkin käytiin superonnistuneesti kokeilemassa. Videopläjäys näistä suoritteista:Oltiin mukana esiintymässä tallin hevosten kanssa Suomenhevonen 110v. Suomenhevosen taival-esityksessä katrillissa upeassa Museo Militarian miljöössä.Viimeisimpiä hyppytreenejä ennen kasvattajakisaa. Hevonen vireessä, mikään ei voi epäonnistua. Siitä vielä suoraa neuroosiklinikalle tarkastamaan, että onhan hevonen täydessä kunnossa. Nollan taivutukset ja takapolvet priimat ultrattaessa. Sillä ei siis olekkaan löysät takapolvet?! Käytiin voittamassa omalla kylällä kakkostason suokkiluokka.


Kasvattajakisa koittaa. Ensimmäisenä päivänä maaliin 4vp kera, hevonen vähän epävarma ja pohkeen takana. Derbykentän ei kuitenkaan pitäisi olla uusi juttu enää. Tokana päivänä hevonen kaikkiaan haluton ja kielto ulos kolmosesteeltä. MITÄ. Fiilikset kertakaikkiaan maassa. Koko kauden suorittanut niin hyvin ja sitten tulee stoppi tärkeimmässä. Yritinkö puskea liikaa? Oliko kaksi päivää putkeen liikaa? Onko koko kesä juostu kisoissa liikaa? Yhtä tiettyä syytä ei ole keksitty. Suunta kohti uusia pettymyksiä!

Hypyt sai kasvattajakisan jälkeen jäädä muutamaksi viikoksi tauolle, ja keskittyminen on nyt suuntautunut kouluratsastukseen. Omalla tallilla jälleen 1-tason koulukisat ja meno on parempaa kuin koskaan, ja ennätysprosentteja paukkuu. HeB:3 66,818% ja HeA:2 63,448%

Nyt Karkki opettelee kangen kanssa kulkemista, ja treeni sujuu kuin unelma. Sydämmenkuvat silmissä saa sen kanssa touhuta. Uusia vaiheita on löytynyt raviin ja laukkaan, nyt kun ne saisi valjastettua vaan siihen perusliikkumiseen niin tällähän voi täräytellä huoletta HeA ratoja tulevaisuudessa julkisestikin. Laukanvaihdot on olleet myös kuluneen vuoden projekti, ja nyt voi jo sanoa että Karkki vaihtaa vihdoista viimein avusta laukan! Nyt vaan hiomaan...

Ainiin, ja Karkkia saa nyt virallisesti sanoa poniksi! 148cm epävirallinen ell mittaus, täytynee tehdä virallinen ponimittaus vuodenvaihteen jälkeen niin sitten päästään piekkarikarkeloihinkin mukaan.1 kommentti:

  1. Ei ole totta, että Karkki on niin pieni!! Meillä oli jo Elkkukin äitinsä korkuinen syyskuun näyttelyn mittauksissa ja pienhevosmitat on jäänyt jo ajat sitten taakse, kun se tosiaan viimeksi oli jo 153cm :)
    Hieno vuosi teillä on ollut ja onneksi niistä kasvattajakisan epäonnisista suorituksista olet päässyt jo eteenpäin!

    VastaaPoista