tiistai 27. joulukuuta 2016

33. Tulevan ja menneen pohdintaa

Aikamoinen estekausi meillä takana! Vielä reilu vuosi sitten oltiin Karkin kanssa ensimmäisissä estekisoissa joissa 70cm radalta maaliin selviytyminen tuntui vuorelle kiipeämiseltä, ja nyt ollaan koko kausi nousujohteisesti kisattu hyvällä menestyksellä. Ja vielä tällaisella kouluratsastajan meiningillä. Edelleen kun katson menoamme videolta, paistaa sieltä läpi tuollainen kouluratsastajamainen raskaampi istunta ja vaikeus mennä kropalla mukaan hyppyihin. Noh, edessä on taas talvi ja hyvää aikaa palata ihan niiden perusasioiden äärelle. Esteillä voisinkin asettaa omaksi tavoitteekseni keskittyä entistä tehokkaammin tuohon istunta-asiaan.

Myös kouluratsastuksen puolella tapahtui kauden aikana melkoista nousujohteista edistymistä. Päästiin ok HeC-HeB tason suorituksista hyviin HeB ratoihin ja vielä korkkaamaan HeA neitsyyskin. Olen saanut paljon ahaa-elämyksiä ja valmennukset ovat tulleet todelliseen tarpeeseen. Istunta-asiat koulupuolellakin kovasti minua mietityttävät, välillä on koko paketti ihan hajalla ja välillä taas ei. Tähän liittyen ensi kaudella osallistunkin viikoittain ratsastajille suunnattuun pilatekseen, toivottavasti sieltä löytyy apua myös lajitreeniin.

Karkki on kehittynyt kovaa vauhtia ja palikoita on naksahdellut mukavasti paikoilleen. Toivottavasti päästään talvikaudella tosiaan vielä hiomaan ne viimeisetkin palikat kohdalleen ennen tulevaa kisakautta. Tulevan kauden päätavoitteena on osallistua suomenhevosten kasvattajakilpailuun elo- syyskuun vaihteessa. Muut tavoitteet ovat lähinnä tätä päätavoitetta tukevia. Tarkoitus olisi saada rutiiniksi 90-95(-100!?)cm esteradat, sekä koulukisoja HeB-HeA tasolla. Lihaskunnon kasvatusta hevoselle ja sille hyypiölle siellä selässä. Itse minun täytyy erityisesti oppia istumaan nyt Karkin vihdoin hienossa löytyneessä keskiravissa.

Loppuun vielä pieni kuvaspämmi videon kera kotimaneesilta koulurataharjoituksista, joissa ratsastin HeA ohjelman (kenttäkutonen sovellettu lyhyelle radalle). Oma istuntani oli tuona päivänä traagisesti kadoksissa, mutta saatiin hyvä rata tehtyä ja harjoituskisojen mukaiset kiltit kannustavat prosentit, huikeat 68% ;DEi kommentteja:

Lähetä kommentti