sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

24. Kisakauden avausta ja kuulumisia

Noniin, pienen paussin jälkeen totesin että on aika taas antaa käsien villisti näpytellä näppäimistöä ja kirjata ylös viimeaikojen tapahtumia. Kokoajan ollaan aktiivisesti treenattu sekä esteitä että koulua, ja molemmissa lajeissa ollaan nyt jo päästy kisakausikin korkkaamaan!

Treeni on kulkenut hyvin. Ryhmäliikunta aka. maneesissa paljon muita ratsukoita, on ollut tähän mennessä Karkille aina vähän vaikea paikka. Eteenpäinpyrkimys katoaa ja täten ratsastettavuuskin muuttuu melkolailla verraten siihen, että oltaisiin yksin työskentelemässä tai vain parin muun ratsukon ohella. Nyt alkaa asiassa näkyä valoa tunnelinpäässä, sillä monesta muusta ratsukosta huolimatta Karkki on vihdoin alkanut liikkumaan paremmin eteenpäin, joka luonnollisesti helpottaa kaikkea, kun hevosen oma moottori käynnistyy. Välillä tuo moottori on ollut turhakin kovilla kierroksilla, oli tässä yksi estevalmennuskin kun ratstajaa vietiin kuin märkää rättiä ympäri maneesia...

Valmennuksia on ollut meillä melkein viikoittain, tässä videota yhdestä Kärkkäisen estevalmennuksesta.
Kisakauden aloitimme turvallisesti omalla tallilla kouluratsastuksen parissa viime viikolla, ja kisat 
olivatkin omalta osaltamme melko onnistuneet. Ratsastin luokat HeC:1 ja HeB K.N. Special. Helposta C:stä prosentteja tuli niinkin paljon kuin 66,75%, ja B:stä 61,4%. Tuomari tykkäsi kovin Karkin liikkumisesta ja askellajeista, erityisesti laukasta. Ratsastajakin sai kehuja istunnasta :) B:ssä Karkki oli jo hieman turhautunut ja jännittyneempi, mutta rata meni kuitenkin kunnialla läpi. Nämä prosentit riittivät loppusijoituksissa C:n osalta voittoon, ja B:ssä olimme ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Ei hullummin siis!

Estekilpailujen makuun pääsimme tämän viikon perjantaina, kun Riders Inn järjesti 1-tason estekilpailut. Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus että hyppäisin luokat 1 ja 2 (70 ja 80cm), mutta valtavan osallistujamäärävyöryn vuoksi päätin, että hevoselle on mukavempi ja lyhyempi päivä kun hypätään vain yksi luokka. Luokaksi valikoitui 80cm. Kisat oli kokemuksena jännittävät sekä hevoselle että kuskille, puitteet oli kuitenkin astetta isommat ja fiinimmät mihin ollaan totuttu. Tai eipä tuo hevonen ole muutenkaan tottunut kotinsa ulkopuolella käymään, joten jo pelkästään se luo jännitysmomentin aina kilpailemaan lähtiessä. Tästä huolimatta Karkki käyttäytyi melko asiallisesti, tosin säikkyi se vähän sitä ja tätä ja käynti oli askellajina maailman vaikein.

Itse rata sujui tavoitteiden mukaisesti, maaliin olisi päästävä. Ja pääsiin sinne vielä ilman virhepisteitä! Vaikka esteet oli jänniä ja hevonen oli lukossa ja pohkeen takana koko radan, hyppäsi se kaikesta yli. Välillä vähän enemmän avittaen. Mutta pääasia että tavoite saavutettiin! Tästä on hyvä jatkaa taas parin viikon päästä seuraaviin kilvanajoihin.


Mutta sitten.... Esteistuntakriisi!
Nyt kun on nähnyt tuota omaa hyppäämistä videolta vähän enemmän, niin tajuaa kuinka pystyssä istun hypyissä, ja suoristan kädet hyppyyn muka myödäten. Lisäksi istua jurrutan perusistunnassa esteiden välissä. Hyihyi. Kai se kouluratsastaja siis paistaa sieltä vielä niin vahvasti läpi. No kaipa on pääasia että ongelman tiedostaa, joten nyt siihen voi alkaa kiinnittämään tosissaan huomiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti