tiistai 24. toukokuuta 2016

26. Ala- ja ylämäkeä


Kesä on saapunut vauhdilla ja Karkki onkin päässyt siitä nauttimaan jo laitumen muodossa. Työntekoa, valmentautumista ja kisaamistakaan ei ole unohdettu, vaan viime postauksen jälkeen on tapahtunut monenmoista. Ensimmäisenä mielessä nyt ehkä omassa tallipihassa olleet estekilpailut, joissa päätin hypätä ensimmäisen 90cm starttimme, kun nyt kerta kotikenttäetu oli olemassa. 

Sinä päivänä hyppäsin siis 80cm ja 90cm luokat. Stressasin etukäteen näitä kisoja huomattavasti vähemmän, kuin ulkopuolisiin lähtiessä, mutta Karkki se päätti ottaa aivan päinvastaisen reaktion. Veryttelyssä se oli vielä melko hyvä, tosin ensimmäisestä hypystä alkaen se ryntäsi hyppyihin sellaisella vauhdilla ja voimalla että ratsastajalla meni pasmat sekaisin, eihän se sellaista ole koskaan aikaisemmin harrastanut. Radalle päästyämme kierrokset koneessa senkun vain lisääntyivät, ja sain olla ihmeissäni kun omaa ratsastustaan piti muuttaa radikaalisti jotta selviäisimme radan maaliin asti. Vauhtia oli hirmuisesti pukkejakin mahtui joukkoon. Suurimpana yllätyksenä molemmilla radoilla Karkki otti kiellot ja puomit. 90cm radalla tullut kielto oli aivan selvä peli. Edellinen hyppy oli aiheuttanut sen, että omat ohjat levähtivät kilometrin mittaisiksi, ja en ikinä ehtinyt keräämään pakettia kasaan saatika kunnolla käännettyä seuraavalle esteelle joka oli melkoisen kurvin takana. Oli siis hevoselta suorastaan viisas päätös olla hyppäämättä. Sen sijaan 80cm radalla en vieläkään ole varma mistä kielto johtui. Kielto tuli siis sarjan b-osalle, ja a- osalle hyppy tuli aivan täydellisestä paikasta eli etäisyydestä ei se ainakaan jäänyt kiinni. Tosin jännitin pitkäksi laskemaani väliä etukäteen, joten ensimmäinen hyvä hyppy sai minut ehkä rentoutumaan liikaa ja unohdin ratsastaa sarjan välissä. Parempaa selitystä en kiellolle ole keksinyt :D

Kerrankin valokuvia! Olkaa hyvät:


Kilpailuita seuraavalla viikolla Karkki oli ratsastaessa todella huono. Pohkeen takana niin että jokaisen askeleen sai siitä puristaa irti. Se kuitenkin liikkui puhtaasti ja rennosti. Tämän vuoksi Karkki saikin viikon täyslepoloman, ja se pääsi temmeltämään laitumelle nuorisolauman kanssa, ja tuo viikon vapaa tuntui tekevän tehtävänsä, sillä sen jälkeen ratsastettavuus parani huomattavasti. Ehkä nuori hevonen tosiaan kaipaa välillä pieniä pausseja että pysyy motivaatio yllä..
Loman jälkeen palattiin taas normaaliin treenirytmiin, ja kävimme hakemassa ratarutiinia Riihimäellä järjestetyistä 1-tason kilpailuista. Siellä hyppäsimme 70cm ja 80cm. Olin etukäteen varautunut kaikenmaailman katastrofeihin jo lastaushetkestä alkaen, mutta koko reissu sujui kokonaisuudessaan niin hyvin, että sitä jäi ihan ihmettelemään mihin ne vaikeudet yhtäkkiä oikein katosivatkaan. Karkki nimittäin lastautui super asiallisesti molempiin suuntiin käytännössä ensimmäisellä yrityksellä, vaikka aikaa olin varannut puolituntia (edellisen reissun kauhukuvat vielä mielessä..). Itse kisapaikalla Karkki oli rennompi ja ratsastettavuudeltaan parempi kuin missään muualla aikaisemmin. Itse radalle se keräsi muutaman kierroksen sopivasti lisää, kuitenkin ollen kokoajan hyvin avuilla. Radat menivät molemmat todella hyvin, erityisesti 70cm. 80cm tulikin sitten muutamia omituisia ponnistuspaikkoja, joista kirsikkana kakun päällä yhden askeleen sarjaväli kahdella... Mutta kaikesta huolimatta nollaradat ja sijoitukset molemmista! Tarkalleen ottaen 70cm 2/19 ja 80cm 3/35. Huikea fiilis! Ehkä uskallan ottaa siis jo 90cm ratoja muuallakin kuin kotipihassa. Mutta raaah! Tuo esteistunta... Esteillä ja esteiden välillä. Kriisi edelleen kulkee vahvasti mukana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti