lauantai 15. elokuuta 2015

4. Tiivistä estevalmentautumista

Tänään jälleen olimme Karkin kanssa estevalmennuksessa, tällä erää Anna Kärkkäisen pitämässä. Iso onni on, että tallilla käy tasaisin väliajoin eri valmentajia, joista voi omaan ja hevosen kalenteriin valita sopivat. Perusratsastuksen sain hyvin läpi tänään, Karkki tuli jo alkuverytteilyissä tavallisen kevyeksi edestä ja toimi hyvin.

Estetehtävät olivat melko vaikeita meille. Karkkihan on aloittanut ratsastajan kanssa hyppäämisen vasta tänä kesänä, joten esteiden kanssa se on hyvinkin vihreä. Kokemattomuudestaan huolimatta se on esteillä todella rohkea, ja monet ovat sitä sen puolesta kehuneet. Tänään tulimmekin jälleen tilanteeseen, jossa se rohkeutensa osoitti.

Tehtävään kuului kolmen ristikon sarja, joiden väliin oli asetettu puomit. Eli ristikko-3m-puomi-3m-ristikko jne.. Karkki ei aikaisemmin ollut tällaiseen tehtävään törmännyt, joten kyseisen sarjan hyppääminen ensimmäistä kertaa osoittautuikin mielenkiintoiseksi; Kahdesta ensimmäisestä ristikosta hyppäsimme yli suurien kiemurtelujen kera, mutta kolmannen kohdalla tiemme erkanivat ja suunta oli melkeimpä tolppaa päin.  Tippuminen oli pienessä vauhdissa lähinnä kellahdus, ja muistomerkiksi jäi vain pieni naarmu kyynärpäähän ja kourallinen hiekkaa housuihin.

Yrityksestä viisastuneena Karkki korjasikin seuraaville kierroksille ilmiömäisen upeasti, ja kolmannella sarjan hyppykerralla se toimi kuin vanha tekijä. Saatiinkin paljon kehuja Karkin rohkeudesta ja molemminpuoleisesta luottamuksesta. Tulevaisuus näyttää siis melkoisen valoisalta :)

Muut tehtävät tunnilla (rata) onnistuivat kohtuullisen hyvin, ongelmat olivat lähinnä etäisyyden hakemisessa. Itselle etäisyyden näkeminen on ollut aina melko vaikeaa, mutta toivottavasti rutiinin myötä asia alkaa korjaantua. Onneksi on alla hevonen joka on itsevarma hyppääjä. Se varmasti helpottaa kouluratsastajan tuskaa..

Kuvaaja valitettavasti ilmestyi paikanpäälle liian myöhään, tässä päivän pieni kuvasaldo:


2 kommenttia:

  1. Oi miten virtaviivaisen näköinen suokki! Jään seurailemaan teidän yhteistä taivalta :)

    VastaaPoista