maanantai 21. syyskuuta 2015

11. Sänkkärillä!

Upeiden syyskelien helliessä päätimme viikonloppuna erään hirvikärpäsrikkaan maastoretken päätteeksi ottaa vielä muutaman kierroksen läheisellä juuri puidulla pellolla. Onneksi tallin naapurissa asuu henkilö, joka suhtautuu suopeasti ja antaa luvan aina sänkipellolla ratsastamiseen.


Karkille pelto oli ihan uusi juttu, joten hieman jännittäen sitä tietty liikenteessä oltiin. Etukäteen pelkäsin että saako se nyt jonkun pukittelkohtauksen tai muuten vaan katoaa alta. Pelot jäi onneksi ihan turhiksi, ja päästiin nauttimaan vauhdista. Se suhtautui uuteen asiaan ihailtavan tyynesti, eikä hötkyillyt tavallista enempää, kunhan sai kaverin perässä puksuttaa oli vauhti sitten hidas tai kova. 

Ja kyllä sitä kovaa päästeltiinkin! Ah sitä vauhdin hurmaa kun pääsee laukkaamaan avointa peltoa hevonen korvat tötteröllä, niin että viiman ansiosta silmästä vierähtää kyynel. Ja onhan se hyvää vaihtelevaa treeniäkin hevoselle ainaisen kentällä jyystämisen sijasta. Hevosen mielen virkistämisen lisäksi virkistää se omaakin mieltä. Oli ihana huomata kuinka ratsastaessa on hymy korvissa ja suorastaan naurattaa. Ei sen aina niin vakavaa tarvitse olla. Se on yksi asia minkä olen hevosenomistajana oppinut. Pitää ostata nauttia näistä hetkistä. Varsinkin nuoren hevosen kanssa täytyy olla huumorintajua ja osata välillä höllätä nutturaa. Lopuksi vielä pieni videopätkä touhuiluista, sen mitä matkaseura pystyi kuvaamaan kadottamatta omaa ratsua altaan:


1 kommentti:

  1. Tää on kyllä niin nätti tamma! :) Sänkkäri on kyllä loistavaa reeniä, itekkin käyn ottamassa välillä kunnon spurtit Piuken kanssa että lukot aukee, kyllä kulkee sen jälkeen kentällä kaikenmaailman väistöt!

    VastaaPoista